This project involved an addition and renovation of an existing library constructed in 1967. The existing building was considered an eyesore by most residents, and required extensive upgrades not only to library stack space, but to its mechanical and electrical infrastructure as well. The majority of the existing construction materials contained hazardous materials and required abatement. Aesthetically, the library needed to obtain a cohesive appearance inside and out, but without closing operations to the public. An addition extends the building to the north, expanding and relocating children's stack areas, children’s activities, periodicals, and circulation on the upper level, and administrative and lecture hall space on the lower level. Both levels are connected to the existing building by means of new lobby spaces and new entrances from the exterior.